Билетите на черно за концерта на 13 февруари „Любов в операта" на Лили Иванова стигнаха 350 лева. Дни след като бяха пуснати за продажба, местата свършиха. Официално цените вървяха от 50 до 200 лева, но това не попречи да се изкупят светкавично, пише "Всеки ден".

„Първите най-скъпи билети бяха продадени на заможни бизнесмени от Русия, най-вече от Москва", разкри пред „Всеки ден" бизнесменът Димитър Тодоранов, организатор на грандиозното събитие. Появиха се дори слухове, че сред гостите ще бъдат и световни звезди като Ален Делон.

На първия концерт на примата на българската естрада в Националната опера ще дойдат и много певци, актьори, приятели родни бизнесмени, много от които с покани, а местата в Операта не са толкова много, че да останат и за простосмъртните фенове на певицата. Оказва се обаче, че находчиви тарикати са изкупили доста от билетите, след което започнали да ги препродават на неколкократно по-високи тарифи, научи „Всеки ден". Някои достигнаха до 350 лева, ако са на по-хубаво място. Въпреки това желаещи да ги купят не липсваха. Още се намират и наивници, които звънят в Операта да питат за останали свободни седалки и се молят на касиерките да направят изключение и да им дадат билет. Места обаче няма.

В навечерието на Свети Валентин, когато е концертът, Лили ще изненада почитателите си с неизползвани досега в България светлинни и видео ефекти. Извити екрани ще направят изпълнението на вечните песни на любимката на няколко поколения още по-незабравимо, уверяват организаторите. Част от парчетата, които ще изпълни Лили, ще бъдат направени с нови аранжименти, специално за „Любов в операта", под акомпанимента на 15 музиканти, сред които и струнен състав.

Все още не е ясно с какви дрехи ще се появи най-популярната родна звезда. На репетиция преди дни обаче Лили дойде с черни кожени дрехи и триъгълен шал на врата, с което загатна как ще се появи и на 13 февруари.

ВИП гостите на концерта изрично поискали да им се сервират скъпи храни и напитки. В първия момент Лили направо побесняла. „Не стига че ще ме слушат на живо, ами искат и да ги храня", възмутила се тя. Организаторите също се притеснили, тъй като една малка порция качествен черен хайвер може да надмине цената и на най-скъпите билети за концерта. Същото се отнася и за луксозните вина. На помощ обаче се притекли спонсорите.