Двама полицаи са загинали при катастрофа, станала на пътя Русе - Велико Търново, край село Самоводене.

Служебният им автомобил се е блъснал челно в линейка, като и двата автомобила са бързали по сигнали. Полицаите са бързали по сигнал за кражба на дизелово гориво. Линейката също се е движила с висока скорост.

И двама полицаи, които са били на 39 години, са загинали. Те са от полицейския участък на великотърновското село Ресен.

Линейката е била от Свищов и е превозвала болна. От здравния автомобил са ранени 5 души, като с най-тежка травма е лекарката. Всички ранени са настанени във великотърновската болница.

Още една тежка катастрофа е станала тази сутрин по пътищата на страната. Един човеке загинал, а други трима са получили сериозни изгаряния при инцидента на АМ "Тракия" край Пловдив.

Катастрофата е станала около 7.00 часа на 111-и километър лек автомобил "Мицубиши" навлязъл в лентата за насрещно движение. Той челно се е блъснал в в също лека "Тойота".

От удара втората кола се запалила и трима от пътниците в нея са получили изгаряния. Шофьорът на първият автомобил е загинал на място.
Катастрофиралите автомобили са с пловдивска и софийска регистрация.

В "тойотата" е пътувало цяло семейство с малко дете, което също е сред пострадалите - то е с контузия на главата и комоцио. Запалилата се кола е напълно изгоряла и загиналият все още не е идентифициран. Оцелелите са настанени в университетската болница в Пловдив.