Трима мъже са задържани за отвличане в Бургас, информира burgasinfo.com., позовавайки се на информация от полицията.

На 6-ти април в полунощ в Четвърто Районно управление на МВР-Бургас позвънял мъж, който заявил, че е отвлечен от непознати за него лица и в момента се укривал в бл. 101 вх. 4 в ж.к. "Меден Рудник". По думите на мъжа извършителите на деянието се намирали пред блока.

Изпратеният на място автопатрул констатирал, че обадилия се в полицията мъж е 32-годишен карнобатлия, според който предния ден около 22.30 ч. е отвлечен от с. Равадиново от непознати за него лица.

Те го изнудвали да заплати сумата от 5 000 лв. Мъжът им обяснил, че в бл. 101 в к-с "Меден Рудник" има приятел, от който може да вземе парите, като по този начин успял да се отскубне от тях и да алармира полицейските служители за отвличането.

В резултат на предприетите от служителите на реда действия по установяване на извършителите на отвличането е задържан един от мъжете - 27-годишен с инициали Р.Ч. от Бургас.

По-късно са задържани и другите двама похитители - 26-годишният А.Ф. и 25-годишният Д.Д., и двамата от Бургас. Извършени са разпознаване и разпити на свидетели.

Р.Ч. е задържан за срок от 72 часа, а мерките на другите двама задържани все още не са определени.

Работата по изясняване на случая продължава от служители на Четвърто Районно управление на МВР-Бургас.