Заловена е престъпна група в Бургаско за разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР. Бандата е пласирала амфетамини, хероин, марихуана и метамфетамин в Айтос, Бургас, Обзор, Несебър, Созопол, Слънчев бряг и Варна.

Шестима членове на бандата за пласиране на дрога са задържани при операция, проведена от служители на ГДБОП и колегите им от отдела в Бургас. Акцията в столицата и на територията на Бургаска област се ръководи от Специализираната прокуратура.

Полицаите били по петите на наркопласьорите четири месеца. Заловен е лидерът на групата - В.Б. с прякор Джуката, на 28 години, от София. Той е криминално проявен, осъждан и е регистриран за въоръжен грабеж.

На Джуката помагал друг криминално проявения софиянец - К.К., известен като Простака, който е на 45 години. Той е отговарял за зареждането с наркотици на уличните дилъри на групата, както и за отчитането на парите от продажбата на дрога.

За основни разпределители на дрогата за Бургаски регион са уличени бургазлиите Ц.И. на 27 години и Н.С. на 30 години - Шопа, които вече са изтърпявали ефективни присъди „лишаване от свобода” за разпространение за наркотици.

Вече са и повдигнати обвинения за притежание на наркотици на седмина души, които са купували дрога от групата.

Братята Виктор и Габриел Боцеви от столичния квартал „Надежда”, известни като Джуката и Жабата, са едни от новите наркогосподари в столицата, стана известно още миналата година, когато бяха арестувани. Бандата им е от 50 души, които пласират десетки килограми хероин и огромни количества синтетична дрога. Периметърът им на действие е центъра, „Люлин”, „Студентски град”, „Обеля” и „Надежда”. Продажбата на дрога носела 500 бона чиста печалба месечно. Жабата и Джуката и единайсет техни бандити бяха арестувани при шумна акция на МВР през октомври 2010 г., миналата година. Въпреки откритите у тях количества дрога и оръжие, престоят им в ареста беше скандално кратък.