Осъдената за побой над дете треньорка от бургаския плувен клуб „Черноморец" Люба Панайотова отново преби дете в басейна. За това съобщи Стойка Чорбаджиева, майка на малкия плувец Янчо Чорбаджиев.

Случаят е отпреди месец, пострадалото дете е от клуб „Бриз", който също тренира в басейна на Младежкия културен център. Пострадалият Янчо Чорбаджиев и негов приятел играели с мобилните си телефони преди да влязат във водата.

„Дойде при мен и започна да ми казва какво ме снимаш. Аз й обясних, че не я снимам. Тя взе да обижда цялото ми семейство на майка, на баща. Аз я помолих да не ги обижда, защото нито ги познавате, нито нищо. Тя ме хвана за гушата и започна да ме удря. Блъсна ме в стената, вкара ме в залата, блъсна ме в стъклото и си тръгна", разказва малкият Янчо.

През миналата година съдът призна за виновна Люба Панайотова по делото за побой на 12-годишната Деница Русева. Въпреки това, тя продължава да работи с деца в плувен клуб „Черноморец".

Майката на битият Янчо също ще съди треньорката, оторизирала е адвокат, сезирала е Агенцията за закрила на детето. Люба Панайотова отказа всякакъв коментар и отрече да е имало такъв инцидент.

Родители и спасители в басейна разказаха за Дарик, че Панайотова постоянно бие децата от клуба и ги тормози.