“Бюджет 2010 няма нищо общо с предишните управляващи. Но сегашното правителство продължава да сипе обвинения върху тях. Причината за дефицита в бюджет 2010 не е в Станишев, а в несъбраната приходна част. Правителството на Борисов прилага изработен трик, като заявява публично, че не знае за сключените инвестиционни договори от предишните управляващи. Ние също наследихме от НДСВ стотици инвестиционни договори, по които продължихме да изплащаме средства, но така се работи. Инвестиционните договори не свършват за една година.
Ние оставихме на сегашното правителство 8 милиарда лева фискален резерв, а на нас НДСВ остави 4 милиарда лева, каза народният представител Драгомир Стойнев на срещата-разговор с ботевградчани, която се проведе вчера в кино “Форум”. –Досегашната работа на правителството е пълен провал, защото то няма антикризисен план. Това е първото правителство, което бави изплащането на детските надбавки, парите на децата с увреждания, прехвърля цялата тежест върху социално-слабите хора, а в тази посока държавата трябва да има водеща роля.
Средствата за активните мерки на пазара на труда са намалени. Няма пари са социална ангажираност на ромите. Днес бях в село Скравена и разбрах, че много от ромите, които живеят там, са безработни. Това ги подтиква към кражби и други престъпления.
Правителството на Борисов вдигна акцизите на цигарите и алкохола, но това доведе до засилване на контрабандата и до увеличаване дела на сивия сектор.
Започна се реформа в здравеопазването, която спря. Така например болницита в Годеч бе закрита и поради липсата на Спешна помощ вече има два смъртни случая там. Въобще свидетели сме на един хаос в управлението на ГЕРБ. 100% от мерките на сегашното правителство са насочени срещу хората и бизнеса. Икономическата ситуация в страната се влошава. Най-вероятно ще дойде Международният валутен фонд, зад политиките на който ГЕРБ ще се скрие”, каза още Драгомир Стойнев. Народният представител и колегата му Кирил Добрев отговориха на десетки въпроси на граждани, които бяха дошли на срещата с тях.