Считано от днес, Google представя на пазара Google Maps България на maps.google.bg за местни потребители и компании. Подробни карти на нашата родина ще бъдат налични през всеки уеб браузър, както и през всеки мобилен телефон, който поддържа такава функция.

Новата услуга означава, че потребителите ще могат сега да търсят онлайн карти, нови бизнес възможности, да рекламират безплатно чрез Местния бизнес център на Google Maps, да създават свои собствени карти и дори да проверяват локации, докато са в движение.

Програмистите и уеб дизайнерите също ще могат да използват услуга, конкретно направена за тях, а именно функцията API за Google Maps, която помага да бъде включена функционалността на Google Maps във всеки сайт и да бъдат разработени нови услуги, базирани на местната информация.

Google Maps в България ще се разглежда по няколко начина: по традиционен начин, подходящ за намиране на маршрут от точка А до точка Б; по сателитен начин, включващ снимки на определен район и релефен режим, който ще показва физическите данни на локацията (планини, върхове).