Няколко дни след като подобри рекорда си по продажби във Великобритания, корейският автомобилопроизводител Hyundai получи поредното си признание - моделът на компанията i30 бе поставен от потребителите на Острова на първо място в анкетата за надеждност и задоволяване на изискванията Driver Power Top 100.

Обобщавайки мненията на 23 000 британски шофьори, най-престижният автомобилен седмичник в страната - Auto Express, постави Hyundai i30 на първо място пред всички останали автомобили, включително множество представители на луксозни марки като миналогодишния победител Jaguar XF.

Като марка Hyundai направи най-големия скок в историята на анкетата, изкачвайки се с 12 места до шеста позиция.

„Поздравления за Hyundai. Това е сериозен пробив за марката. От много години собствениците ни казват колко надеждни са тези автомобили и колко доволни са от покупката си. Първото място в анкетата ни напълно съответства на реалното отношение на хората към тази марка", заяви главният редактор на Auto Express Дейвид Джоунс.

Това не е първото подобно признание за Hyundai i30. В анкета сред читателите на Which?, публикувана миналата година, този автомобил бе определен за най-надеждната кола в средния клас.