Районен съд – Ботевград заседава по мярката “постоянно задържане под стража” на Янко Илиев, уличен за извършител на побой над 2-годишния Николай. Момчето е син на приятелката на Янко – Иванка Михайлова, с която той живее на съпружески начала.
Янко Илиев се разплака пред съда и поиска по-лека мярка. Той каза, че не се признава за виновен. Янко Илиев първо отказа да дава обяснения, но след това заяви, че приятелката му редовно биела детето си, тъй като то непрестанно плачело. “Детето не е свикнало с мен и непрекъснато плаче. Аз опитвах да се сближа с него, като му купувах шоколад и го водех на заведение”, разказа Янко Илиев пред съда. Той и служебният му защитник адв. Мария Накова поискаха по-лека мярка – домашен арест. Според прокуратурата обаче има събрани доказателства и свидетелски показания, че именно Янко Илиев е биел редовно както детето, така и неговата майка. Самият Илиев си призна, че удрял понякога шамари на Иванка Михайлова. Той разказа, че двамата са заедно от пет години, но многократно се разделяла през това време. Събрали се да  живеят отново заедно на Великден тази година, разказа Янко Илиев.

Съдът ще се произнесе по мярката в 12 часа днес. 
Янко Илиев е 25 –годишен. Има множество криминално прояви зад гърба си. Преди по-малко от два месеца е освободен от затвора в Пазарджик.