В събота и неделя първа официална проява имаха състезателите с ендуро и АТВ-та от създадения съвсем наскоро в автомобилен и мотоциклетен клуб "Ботевград рейсинг тийм". Двудневното състезание , наречено X-Cross Challenge Cup,  е традиционно в последните няколко години и е включено в календара на българската федерация. И тази година то се проведе край троянското село Дълбок дол.

Общо 10 бяха участниците от ботевградския клуб. Четирима от тях бяха с мотоциклети ендуро - Димитър Пешев, Йоан Иванов, Кольо Илиев и шампионът на офроуд  и председател на ботевградския клуб Семко Семков. Според предварителната програма първия ден мотоциклетистите трябваше да направят три обиколки по 32 км, но дъждът, лошото време и най-вече калта принудиха организаторите да намалят разстоянието. Втория ден моторите караха в затворен кръг, който се състоеше в 8 обиколки по 5 км. С доста усилия, а и немалко падания двама от Ботевград рейсинг тийм заеха призовите две места. Първи е Йоан Иванов, втори - доскорошният баскетболист Кольо Илиев, син на отговорникя за секция "Мотоциклети и АТВ" към клуба Мирослав Илиев.

.
Шестима от ботевградския клуб се пуснаха при четириколките, които бяха разделени в два класа - Експерт и Адвенчър. Адвенчърите с четириколки бяха Мирослав Иванов, Николай Нинов, Росен Костадинов и Димитър Димитров, експертите бяха двама - Петко Петков и Николай Петков. Петко имаше всички изгледи за отлично класиране, но бе прецакан от съдийския апарат, който погрешка му даде знак да финишира, преди да е направил още една обиколка. В клас Адвенчър нашите момчета заеха плътно местата от четвърто до осмо, което не е зле за първо състезание.


Следващото състезание с ендуро и АТВ-та е първите дни на месец май край Казанлък. По същото време на пистата край монтанското село Мадан в състезание по автомибилизъм ще участват Боян Гетов и Цветан Миков