Зверски пребита жена е оставена без медицинска помощ в Областната болница в Русе, защото е от друг град и е нямала в себе си документи за самоличност, предаде БНР.

Потърпевшата е жертва на системен тормоз и домашно насилие и предстои да бъде настанена заедно с детето си в Кризисен център.

30-годишната Теодора от Разград е потърсила медицинска помощ в Областната болница в Русе в събота - два дни, след като е била зверски пребита от мъжа, с когото живее на семейни начала, и е избягала при свой роднина в крайдунавския град.

Въпреки обезобразеното й подпухнало лице, лекарите отказали да я прегледат, тъй като не носела в себе си документи за самоличност, от друг град е и не е здравно осигурена.

Насилникът е задържан за 72 часа в следствения арест в Разград, а Теодора и дъщеря й ще бъдат настанени временно в Кризисен център в друг град.

Пребитата жена е получила медицинска помощ едва в понеделник, след като е насочена към съдебен лекар от Консултативния център по проблемите на домашното насилие в Разград. 

Жената веднага е получила направление за Разградската болница, където е прегледана и й е предписана домашна терапия.