Бебе на годинка е в тежко състояние след малтретиране и побой в Стара Загора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Вчера около 21.44 ч. в Първо Районно управление "Полиция" - Стара Загора е получено съобщение от Центъра за спешна медицинска помощ за момченце на година и 4 месеца, прието в тежко състояние с травма на главата.

Констатирано е, че детето е от гр. Брезово, област Пловдив, като според 17-годишната му майка Д.К., живееща на семейни начала с 33-годишния А.А. в с. Братя Кунчеви, нараняванията на детето са получени при падане от легло.

В резултат на полицейските действия - проведени разговори, оглед на местопроизшествието и медицински заключения, е установено, че от 19 октомври тази година А.А. започнал редовно да малтретира и пребива както Д.К., така и детето й. В резултат на действията на 33-годишния мъж детето получило травмата на главата, като се наложило по спешност да се извърши операция за отстраняване на оток в мозъка.

А.А. е задържан за срок до 24 часа, а Д.К. е поставена под полицейска закрила. По случая е образувано досъдебно производство.