66% от българите биха карали автомобил комби. Това показват резултатите от анкета, инициирана от "Индустриал Комерс" ЕООД, официален вносител на "Hyundai", по случай премиерата на новото комби на корейския автомобилен гигант у нас - i30CW.

В онлайн допитването, проведено във водещи информационни сайтове, участваха 1000 души от цяла България на възраст между 20 и 45 години.

Големият багажник очаквано е посочен като основно предимство на комби автомобила, като това е основният мотив за избора на 81% от анкетираните. 10% от участниците в допитването предпочитат комбито, защото спестяват ДДС, а 8% смятат, че е по-здрав автомобил.

Две трети от анкетираните са отбелязали, че да караш комби е практично, но 5% споделят, че това е и модерно. За останалите изборът на такъв автомобил е разумен компромис.

"Това проучване доказва, че нагласите на българите се доближават все повече до тези на потребителите в Европа. В същото време изискванията към комби автомобилите растат и тепърва ще се доказва, че практичността е задължителна, но не и достатъчна характеристика.

Затова новият Hyundai i30 Crossover Wagon добавя към качеството оригинален дизайн, в който са интегрирани дори елементи типични за по-висок клас автомобили", обясни Савина Константинова, прокурист на "Индустриал Комерс" ЕООД

Новото попълнение Hyundai i30 Crossover Wagon се вписва успешно в категорията на семейните автомобили. Той се предлага с два бензинови и три дизелови двигателя в комбинация с механична или автоматична предавателна кутия.

Съвременните технологии, използвани при разработването на двигателите осигуряват ниското ниво на вредни газове, като така покриват европейските екологични норми на стандарт Евро 4.

Hyundai i30 Crossover Wagon с първо ниво на оборудване Classic и 1.6 литров бензинов двигател се предлага със стартова цена от 29 680 лева с ДДС с възможност за 5 години гаранция и до 7 години лизинг.