Нашумелият епълски продукт iPhone може да се окаже една от основните цели на хакерите през следващата година, предупреждава антивирусната компания Arbor Networks.

Експертите очакват през 2008 г. широко разпространение на атаки от типа "drive-by". При тях зловредният код се вгражда във файлове с картинки и може да се прояви при преглеждане на изображенията с браузъра на iPhone, предаде technews.bg

Популярността на устройството може да донесе и главоболия на Apple, свързани със сигурността. Апетитът на хакерите към iPhone ще се изостри особено след излизане на обновения вариант на продукта с поддръжка на 3G.

Още през лятото анализатори от Gartner предупредиха за рисковете, които носи iPhone за сигурността. Тогава специалисти успяха да напишат два експлоита за телефона, а компаниите бяха призовани да забранят употребата на устройството в офисите, поради опасност от изтичане на данни.

Gartner дори предположи, че Apple ще пусне специална версия на iPhone за корпоративни потребители, с подобрена сигурност.