42-годишен мъж е задържан в полицията, след като заедно с друг съучастник заключили в необитаема постройка свой познат, били го, залели го с бензин, и го пренудели да си признае, че е откраднал значителна сума пари.

Криминалната случка се разиграла в петък следобед.  

От полицията уточняват, че на 23 април в 16.50 ч. в Четвърто РУ "Полиция" - Бургас се е явил 24-годишен бургазлия и заявил, че  в 13.48 часа на същата дата бил потърсен по телефона от мъж, когото познавал по малко име и който пожелал да се срещнат на кръстовището на улиците "Републиканска" и "Гурко".

Няколко минути по-късно тъжителят отишъл на определеното място, където се срещнал с познатия си и с още един мъж на видима възраст 45-50 години. 

24-годишният младеж се качил в автомобила на познатите си и тримата се отправили в посока комплекс "Меден рудник".

По пътя двамата мъже обвинили тъжителя, че е откраднал 27 000 лв., 1 000 евро и около 500 грама злато от апартамента на единия от тях на ул. "Мара Гидик".

Откарали го на поляна извън града, сложили му качулка на главата, завързали го и го вкарали  в необитаема постройка.

Там му нанесли няколко удара по тялото и го залели с бензин, като настоявали да си признае че е извършил кражбата. Двамата извършители пребъркали джобовете на тъжителя, отнели му 500 евро, след което го качили обратно в колата и го върнали в дома му. 

По случая е образувано досъдебно производство.

Полицията е предприела незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, при които е установен и задържан за 24 часа единият от извършителите -  42-годишният Р.Д. от Бургас.  На 24.04.2010 г. с прокурорско постановление на Р.Д. е взета мярка - задържане за 72 часа. Съучастникът му се издирва. Работата по изясняване на случая продължава.