17-годишен нанесе побой на свой връстник в ученическо общежитие в Правец заради изчезнал мобилен телефон, съобщиха от полицията. 
Вчера около 17.00 часа десетокласник от Ябланица се оплакал в полицията, че два часа по-рано в стаята му в общежитието към езиковата гимназия в Правец нахлули две момчета. 
Единият от тях, 17-годишен, му се нахвърлил с юмруци, удрял го в гърдите, стиснал го за гушата и го притиснал до стената, като през цялото време го обвинявал, че е откраднал телефона му и призовавал да му го върне. 
Другото момче, на 15 години, безучастно наблюдавало бруталната сцена, без да се опита да я предотврати. 
Незабавно след получаването на сигнала в РУП-Правец към общежитието били насочени криминалисти и инспектор от детска педагогическа стая. 
Пристигайки на място, служителите на реда се заели с изясняването на инцидента. Извикани били родителите на замесените ученици.
В хода на разследването се изяснило, че предната вечер в стаята на бития ученик се събрали няколко момчета от общежитието и слушали музика от телефона на побойника. 
По-късно излезли на разходка и телефонът останал забравен в стаята на потърпевшия. 
На другия ден младежът отишъл на училище, а когато по-късно връстникът му го нападнал в стаята, твърдял, че не знае нищо за въпросния телефон. 
17- годишният побойник е добре известен на инспекторите от детска педагогическа стая за кражби. 
Разследващият екип продължава работата по пълното изясняване и документиране на случая.