Въпреки недоволните възгласи към клиентите на Vodafone за това, че няма да могат да се насладят на Google Nexus One, компанията реши все пак по някакъв начин да компенсира своите потребители.

В старанието си да зарадва „феновете", Vodafone създаде „еко" телефон, който се зарежда от слънчевите лъчи. 247 ( така се казва моделът ) бе разкрит пред широката аудитория, след като компания показа и моделът 845.

Новото попълнение в портфолиото на Vodafone обаче има няколко преимущества. Първо че разполага със соларен панел отзад, който му позволява да се зарежда от слънчевите лъчи, и благодарение на който няма да ви се налага да мислите за зарядни устройства, когато пътувате някъде на почивка.

И второто преимущество е, че Vodafone 247 ще бъде в „редицата" на евтините телефони, което автоматично означава, че телефонът не притежава кой знае какви забележителни екстри, защото не е смартфон.

До момента обаче не е ясна цената, на която ще се продава, но от компанията обещаха, че тя ще съответства на възможностите на телефона.