Две възрастни жени от Пловдив са поредните жертви на познатата схема "катастрофа с убит" на телефонни измамници, информира  plovdiv24.bg.

На 29 април на домашния телефон на 87-годишната Е.З. се обадил мъж, който й обяснил, че синът й е причинил тежка катастрофа с убит човек. За да бъде "освободен" от ареста, жената трябвало да плати известна сума пари.

Малко по-късно измамникът се явил в дома на разтревожената майка на ул. "Добри Войников", която без колебание му предала 5 000 лева, две мъжки златни халки и три златни пендара.

При друг случай 81-годишна жена се раздели с крупната сума от 13 800 лева и златна гривна, които предала на непознат, за да "спаси" сина си от ареста. Вчера на домашния телефон на Л.С. се обадил мъж, който се представил за полицай.

Мнимият служител й обяснил, че синът и снаха й са прегазили мъж, който е починал. Освен това от удара синът й е изпаднал в кома.

За да бъдат "избегнати" съдебните последствия, възрастната жена трябвало да плати гаранция. Измамник лично отишъл в дома й на бул. "Източен" и взел парите и златната гривна.