Девойките - младша възраст са между десетте най-добри отбора в България, а момичетата отиват на допълнителен турнир.
• От 29 април до 03 май 2010 г. в Етрополе се проведоха зоналните турнири по волейбол. Девойките ни младша възраст успяха да запишат две победи с по 3:1 гейма над "Спартак" Варна и "Локомотив" София и една загуба, също с 3:1, от "Хебър "Пазарджик.
Така си осигуриха минимум десето място в страната и на 08 и 09.05.2010 г. ще участват, заедно с победителя "Хебър" ,"Септември" София и "Спартак" Плевен, за класиране в осмицата.
• Момичетата до 15 г. ще трябва да участват в още един решаващ турнир за класиране на финалите. В зала "Чавдар" те отстъпиха на "Марица" и "Спартак" Плевен с по 3:0 гейма и победиха "Черно Море" Варна също с 3:0. Марица и Плевен се класираха директно на финала, а нашите момичета ще играят бараж на 08-09.05 в Етрополе с отборите на "Локомотив" София,"Пирин" Разлог и Сливен. Първите два отбора от допълнителния турнир се класират за финалите.
• На 28 и 29 април в Перник се проведе зоналното ученическо първенство за момичета 5-7 клас. Етрополе беше представено от момичетата на ОУ"Хр.Ботев" Етрополе. Не срешнаха сериозна съпротива по пътя към финалите и победиха отборите от Разлог, Перник и Кюстендил. С това си представяне се класираха за заключителния етап от надпреварата, който ще се проведе от 18 до 22.05.2010г. в Исперих.
Текст:Васил Василев,снимка: от архива на сайта