ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” изпрати Випуск 2010. По този повод в двора на учебното заведение бе представена оригинална шоу програма, която започна с изпълнения на мажоретния състав. По традиция директорът на училището Даниела Колева произнесе слово, в което изтъкна постиженията на завършващите ученици. “Бъдете здрави, трудете се и разнасяйте славата на нашата гимназия”, пожела Даниела Колева на Випуск 2010. Тя  поздрави учениците със стихотворение, което завършва с думите: “Звезден дъжд да вали, да догоните всички мечти!”.

Програмата по изпращането продължи с ученическо шоу, озаглавено “Гимназията търси таланти”. Ученици от по-долните класове се превъплатиха в ролите на водещите и журито от телевизионното шоу “България търси таланти”. За участие във финала бяха допуснати всичките 68 випускници на гимназията. В ролите на по-атрактивните от тях влязоха също по-малки ученици, което приповдигна настроението на всички присъстващи. Бяха обявени много номинации за: Модел на гимназията, Мистър Мускул, Мис Сладурана, Мис и Мистър Чаровна усмивка, Мистър Секси дупе и други. За всеки победител имаше грамота и лента с приза, които да му напомнят за днешното събитие.

Дванайсетокласниците предадоха Книгата на випуска на 11-ти клас, благодариха на своите учители за получените знания и грижи през 5-те години на обучение, а след това огласиха с песни и танци двора на училището. На финала на шоуто пуснаха разноцветни балони във въздуха.