7 души станаха жертви на тежки катастрофи в съботния ден.

При тежка катастрофа в района на Писанския мост по пътя от Русе - Разград загинаха двама души.

В инцидента са участвали два леки автомобила и ТИР. След удара е избухнал пожар.

Хората от едната кола с марка "Рено" с варненска регистрация - мъж и жена, както и водачът на товарния автомобил "ДАФ" (влекач с полуремарке) с унгарска регистрация са успели да излязат преди огъня да обхване возилата, но пътувалите в другата кола са останали вътре - двама души, които загиват.

Огнеборците са започнали гасене, изпратени са допълнително екипи от Русе, за да подпомогнат ликвидирането на пожара, в резултат на който превозните средства са напълно обгорели.

Пътят в този участък е затворен, организиран е обходен маршрут през село Писанец, в двете посоки.

Варненец е загинал при катастрофа тази сутрин около 9 часа на панорамния път Аксаково-Добрич до разклона за Долище, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР във Варна.

Лек автомобил "Роувър" с варненска регистрация се удря челно в "Нисан Алмера" с варненска регистрация. При сблъсъка на място загива водачът на роувъра - 27-годишен варненец, който е пътувал сам в автомобила в посока към Аксаково.

При инцидента са ранени и са откарани в болница за оказване на първа помощ и без опасност за живота пътуващите в другия автомобил - семейство варненци на по 62 години.

53-годишен турски гражданин загина при тежка катастрофа през нощта на главен път Е-80, в участъка между Свиленград и село Капитан Андреево.

Двама души са загинали при тежка катастрофа на автомагистрала Тракия. Автомобилът им е паднал от моста в дере, след като излязъл от платното при движение в посока София.

Около 16 ч на автомагистрала "Хемус" в района на Слънчево "ДЕУ Нексия" с варненска регистрация, предприема маневра изпреварване без водачката на колата да се е уверила, че е безопасна.

В същия момент "Опел Вектра" с варненска регистрация вече е предприел изпреварване на нексията и двете коли се удрят. При това на място загива 57-годишен варненец - съпруг на шофьорката.