Баскетболният отбор на ОУ "Н. Й. Вапцаров"  - момчета от 5 до 7 клас, започна със загуба участието си във финалния турнир на ученическия шампионат, който започна днес в Златоград. Ботевградчани отстъпиха на първенеца на Пазарджик със 76-92.

Според новия регламент във всеки един ученически тим може да има не повече от двама баскетболисти които са картотекирани в БФБ и играят на представителен отбор. ашият отбор спази стриктно това изискване, не е известно дали това са сторили и другите участници.

В шампионата за определяне на шампиона на България за ученици участват 8 отбора, разделени на 2 групи. Освен с Пазарджик, "вапцаровци" са заедно с домакините от Златоград и ученическия първенец на София. Утре от 10.30 ще срещнат Златоград, а от 18.00 ч. - тима от столичното училище.

На финалите отборът на ОУ "Н. Й. Вапцаров" се води от преподавателката по физическо възпитание Димитринка Андреева. Тази година най-южният град в България - Златоград, чества 50 години организиран баскетбол в града и ученическият шампионат е част от празника по този повод. Възпитаник на местната школа е баскетболистът на Черноморец Бургас Асен Саралийски.