На 14 май сдружение “Гражданска инициатива за Правец” проведе Общо събрание на своите членове. Присъстващите приеха Декларация в подкрепа на политиката на правителството и на министър-председателя Бойко Борисов за безкомпромисни действия срещу организираната престъпност, злоупотребите с власт и корупцията.

Членовете на сдружението решиха още да обединят усилията си в няколко направления: завеждане на дела пред Административния съд на Софийска област за прогласяване нищожността на  решения на ОбС – Правец, засягащи обществени интереси на гражданите на общината; искане от съда отмяната като незаконосъобразни  разпоредбите от Наредба № 15, приета с РЕШЕНИЕ № 62/ 31.03.2010 г. – с които повторно се увеличават цените на административно техническите услуги, предоставяни от общината; образуване на комисия, която да прегледа решенията на общински съвет Правец, взети в периода 2000 – 2010 г., и да даде заключение за онези от тях, които са приети незаконосъобразно във вреда на обществените интереси.

“Вниманието на комисията ще бъде фокусирано върху решенията за разпо-реждане с  общинско имущество. Комисията внимателно ще проучи и състоя-нието, стопанисването и ползването на държавните и общински земи, гори от горския фонд, водоизточници и вододайни зони. Заключенията ще бъдат отправна точка за  предприемане на необходимите действия за защита на правата и интересите на гражданите на община Правец”, съобщиха от ръководството на сдружението.