39-годишен мъж с инициали К.К. от Мадан е задържан за лихварство, информира пресцентърът на МВР.

Той е собственик на хотел, бензиностанция, заложна къща и луксозна вила в града. При претърсванията са открити счетоводни книги, в които били записани имената на стотици длъжници.

Полицейските служители намерили и иззели пари, златни накити и документи. Сред откритото са 9000 лв., 700 евро и 100 долара; 10 златни лири, голямо количество златни накити - обеци, ланци, пръстени, гривни с общо тегло 185 грама. Намерени са също две книги със записани в тях длъжници, като в едната /водена в периода 1997г. - 2009г./ фигурирали имената на стотици хора.

Открити са още две записни заповеди, класьор с нотариални актове и договори за покупки на недвижимо имущество, пет бележки за платени вноски от длъжници. При претърсването са иззети и 67 бутилки скъп марков алкохол със стар акцизен бандерол.

След извършена справка в Агенцията по вписванията е установено, че К.К. притежава множество недвижими имоти, с които е извършвал разпоредителни сделки.

През 1998 г. в ОДМВР - Смолян  срещу К.К. са водени преписки за рекет и изнудване, които били прекратени поради липса на достатъчно данни срещу извършено от него престъпление.

К.К. е задържан за срок от 24 часа в РУП - Мадан.