Четиримата мъже и тяхна партньорка са задържани при спецакция на служители от група "Наркотици" и Второ РУП, проведена вчера в Пловдив.

В хода на операцията са открити две професионално оборудвани помещения за отглеждане на канабис и са иззети различни количества зелена и суха маса от растението, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служителите на реда атакували апартамента на Т.С. на 40 г. и 17-годишния му син, където попаднали на специално помещение, оборудвано за отглеждането на канабис. В него имало 7 саксии с растението, което било в различен стадий на растеж.

Помещението било обзаведено със специална система за поддържане на температурата и влагата, необходими за отглеждането на канабиса - електрическа лампа, вентилационна система с монтирани въздухопроводи, устройство за автоматично овлажняване на въздуха, измервателни уреди, отчитащи влажността и температурата на въздуха и  влажността на почвата в саксиите.

При обиска полицаите намерили пакетче с 0.964 грама канабис.

На друг адрес  - къща, която той държал под наем заедно с 29-годишната му приятелка Е.М., полицаите открили друго оборудване за отглеждане на канабис и още 3 саксии със засятото и вече израснало растение, 28 пакетчета и найлонова чанта - с общо 36.91 грама канабис, както и електронна везна.

Десет саксии с канабис в начален стадий на развитие, семена от наркотика, електрона везна и 61.72 грама канабис са иззети и от жилище, обитавано от А.Б. на 27 г. от Казанлък.

В таванската квартира на неговия съгражданин - 32 - годишният К.М., полицаите открили електронна везна, 110.65 грама канабис и множество празни найлонови пликчета.

Работата по документирането на престъпната дейност на задържаните продължава.