На въпрос на botevgrad.com: “Как ще коментирате информацията, че правителството ще намали държавната субсидия за общините с 15%”?”, кметът Георги Георгиев отговори така: “Не мога да коментирам подобна информация с оптимизъм. Още в началото на годината бюджетът на общината Ботевград беше орязан с 700 – 800 000 лева. Ако се вземе решение за ново намаляване на разходите, това няма да блокира работата на общинската администрация, а ще доведе до фалит на общината. Може да се стигне и до разпускане на служителите на общината в неплатен отпуск, тъй като средствата няма да стигат за заплати.”.
В момента общината получава пари от държавата само за изплащане на заплатите на служителите от администрацията и учителите, каза още Георги Георгиев. Той допълни, че всички останали дейности се финансират от собствени средства на общината.
“Смятам, че с диалог между общините и правителството може да се предотврати вземането на решение за намаляване на държавната субсидия с 15%”, каза  в заключение градоначалникът.