Георги Георгиев изказа благодарност на мъжкия баскетболен отбор “Балкан” и на неговия президент Иван Гавалюгов за завоюването трето място в националното първенство. Той благодари и на съветниците за това, че винаги са се отнасяли сериозни към въпросите, свързани с финансиране на спорта в общината. В момента в спортните клубове са ангажирани над 600 деца и младежи. Това е посочено в информацията за дейността на клубовете, която бе обсъдена и гласувана на днешното заседание на ОбС.
Кметът на общината каза, че е време вече и кметовете на селата да се активизират в търсеното на средства за развитие на спорта на територията, на която кметуват.
На въпроса на съветника от ГЕРБ Марсел Методиев: “Има ли възможност баскетболистите да бъдат премирани за бронзовите медали?”, кметът отговори: “Има мотив за премиране, но трябва да се въздържим заради финансовата криза. Ако  "Балкан" бе станал финалист, общината щеше да осигури премии, така както направи за завоюването второ място преди две години. Тогава общината награди отбора със 100 000 лева. Разликата между първото и третото място не е голяма, но не е и малка. Нека спортистите да продължават да се борят и да завоюват още по-големи успехи.”.