2007 ще бъде запомнена като годината, в която навлязоха по-масово игрите от следващо поколени, чрез новият XBOX-360 и Nintendo Wii.

Миналата година листата с игрите беше доминирана от PlayStation 2 заглавия, докато сега все по-често се забелязват доизпипани откъм качество и визия игри.

Класацията е подредена от Сюзън Арендт, Крис Бейкър, Лори Зьоберг и  Крис  Кьолер от списание Wired Magazine.

 

10.  Crackdown - най-добрата зарибяваща игра

Рилийзите направени след коледа обикновено не са толкова добри но Crackdown (Xbox 360) е някаква смесица между Grand Theft Auto и Super Mario - изключително зарибяваща игра.

 

9. Desktop Tower Defense — най-добрата flash игра

Целта е да се построи лабиринт от различни оръжия (топове, трапове и други), и преминаващите гадове да бъдат избити. В новата версия (1.5) има още повече предизвикателства и ъпгрейди.


8. Crysis - най-добрите възможности

Хората изготвящи класацията не бяха пленени от невероятните ефекти на светлината, растителността и другите реалистични гледки, които предлага играта, а по-скоро от невероятният gameplay. Главният герой е облечен в  специален костюм (Nanosuit), които му предоставя невероятни възможности да се вписва в средата (да става по-бърз, по-силен и други), което прави играта много разнообразна и динамична като предоставя различни варианти за преодоляването на препятствие.

 

7. Call of Duty 4 - най-доброто продължение от поредицата

Call of Duty (PC, Xbox 360, PlayStation 3) предлага изключителен изкуствен интелект (AI) и от двата отбора (врагове и съотборници), което прави single player играта почти толкова интересна и динамична, както е когато се играе в мрежа с приятели.

 

6. Mass Effect - най-добрата ролева игра

Въпреки че Mass Effect (Xbox 360) не е достатъчно развита откъм инвентар  и диманичност при битките, тя определено грабва с историята и образите на героите. Иновативната система за диалог между персонажите кара играещите да продължават с диалога от интерес вместо да го прескачат.

 

5. The Legend of Zelda: Phantom Hourglass (Nintendo DS) - най-доброто преправяне на стара игра

Поредицата от играта Zelda, все още си вървяха добре, но от Nintendo не спят. В новата игра, всичко се контролира от touchscreen-а, и всичко става още по-забавно и интересно.

 

4. The Orange Box - най-добро качество на най-добра цена

От Valve направиха истински подарък на геймърите по цял свят като предоставиха 5 игри само за $60. Оранжевата кутия (Xbox, PC, PS3) включва поредицата Half-Life 2, Team Fortress 2 (модът за Half-Life 1, доживя за да стане самостоятелна игра), и чудото на годината - Portal. Portal определено е невероятна игра пъзел, която оставя трайни следи у всеки, който я изиграе.

 

3. BioShock

Играта не е просто shooter, тя предлага невероятна история, която е още по невероятно представена и развита. Нивата са изпипани с много детайл, а графиката може да се мери дори с Crysis.

 

2. Super Mario Galaxy

Продължението на култовата игра, която всички играехме с джойстици в ръка на старите телевизионни игри най-после е факт. Графиката тук е на съвсем ново ниво, и все пак остава в типично детски стил - забавна. Приключенията отново са си същите, ако не и по-забавни.

 

1. Rock Band - игра на годината

Със сигурност, Guitar Hero ще се продаде в повече копия тази коледа, но Rock Band (Xbox 360, PS3, PS2) е олицетворението на истинската еволюция при музикалните видеоигри. Добавянето на барабани и вокал към gameplay-а досега изграден само от рок-китари добавя невероятен ефект - направо магия.