Още преди две години видяхме предложение за Audi A9, но то по-скоро беше някаква пародия, базирана на A6, чиито собственик беше обърнал шестицата наобратно и беше извършил по автомобила доста безвкусни модификации.

Концепцията Audi A9, която дизайнерът Даниел Гарсия показа миналата седмица, обаче е нещо съвсем различно. Испанецът може да се гордее със своя труд, а ние се надяваме от немската компания да му обърнат внимание, защото той го заслужава.

Даниел твърди, че концепцията Audi A9 може да положи основите на съвършено нов клас суперлуксозни автомобили, макар че виждаме доста подобни предложения в последно време.

Дизайнерът е черпил вдъхновение от архитекта Сантиаго Калатрава и неговите сгради във Валенсия, а материалите, от които е планирано да бъде изработен прототипа са доста интересни.

Така например, предното стъкло е от нов материл, създаден чрез нанотехнология, като то има способността да се регенерира, ако се пукне, както и да сменя цвета и наситеността си, без това да вреди на видимостта отвътре.

Концептуалното Audi A9 ще разполага с малък бензинов двигател, който ще служи за генериране на енергия, необходима за четирите електромотора, разположени по един във всеки колесник.