С тържествен концерт в големия читалищен салон ЦДГ № 1 отбеляза 50 години от своето създаване.
Историята на първата детска градина в Етрополе разказа директорът Павлина Златарева. В открита през 1960 год. нова сграда са настанени три групи с 90 деца, 7 учителки и 5 души помощен персонал. Инициативата за строителството на детското заведение е на женското сдружение, подкрепено от тогавашната градска управа.
Днес, половин век по-късно, екип от професионалисти продължава да се грижи за най-малките питомци на Етрополе с много старание и любов.
На празника присъстваха бивши и настоящи директори, педагози, помощник-възпитатели, родители и близки на децата.
Официални гости на тържеството бяха заместник-кметът на общината Росица Христова и главен инспектор „Просвета, култура и вероизповедания” Десислава Найденова.
Подарък за всички присъстващи бе великолепният концерт на възпитаниците на  ЦДГ № 1, очарователно пременени с пъстроцветни костюми. С песни, стихчета и танци малчуганите създадоха истински празнична  атмосфера и демонстрираха умения в различни жанрове.
Стана ясно, че градината има собствен химн и други специално създадени авторски песни. Част от обучението на групите са заниманията по английски език, народни танци и таекуон-до.
За огромния принос в развитието на просветното дело и по повод 50-годишния юбилей на ЦДГ № 1 бе присъден почетен знак на Община Етрополе. Призът бе връчен от заместник-кмета Росица Христова.
С високото отличие „Плакет с изображение на Часовниковата кула” бе удостоена и първата директорка на градината Стефка Шаранова, отдала 30-години от професионалната си кариера на предучилищното образование в града.
Текст и снимки:Бистра Александрова,etrople.info