Великолепен старт на Мондиал 2010 прави до момента Германия. Тимът на Йоги Льов показва изключителна класа на фона на съперниците си до момента и води "само" с 2:0 на Австралия след 45 минути игра.

Германците "почнаха" своя опонент още от началната фаза. В 8-ата минута Йозил комбинира с Томас Мюлер в наказателното поле, халфът на Байерн се извърна и подаде топката странично на защитата на Австралия, и там Подолски с мощен удар разстреля Шварцер.

В 24-ата минута Бундестима се размина с второто попадение в срещата. Тогава таранът Миро Клозе по чудо не успя да уцели вратата от 7-8 метра фронтално срещу Шварцер.

Грешка нямаше 3 минути по-късно. Големият голмайстор на Байерн реализира своя 49-и гол за националния тим и общо 11-и на такъв форум. Нападателят изпревари защитата и вратаря Шварцер и с глава прати топката в мрежата след центриране на Лам.

До края на първата част, играещият страхотно плеймейкър на Вердер Месут Йозил на няколко пъти "пощади" тима на Австралия с пропуските си.

През втората част Бундестимът реализира още на два пъти. Тимът на Йоахим Льов бе максимално улеснен, тъй като в 56-ата минута звездата на "кенгурата" Тим Кейхил бе изгонен за грубо нарушение. Това сякаш охлади ентусиазма на тима, който стартира добре втората част.

Така се стигна до 68-ата минута, когато немците нанесоха третия си удар. Подолски намери Томас Мюлер на границата на наказателното поле. Халфът на Байерн по изключителен начин се освободи от двама защитници с много техничен удар намери долния ъгъл на Шварцер.

Две минути по-късно влезлият преди секунди като резерва Какау реализира. Той стана след триходова комбинация. Йозил бе изведен по фланга и перфектно поднесе на Какау пред вратата и той не сбърка - 4:0.

В последните 20-ина минути срещата се доиграваше. Льов вкара в игра свежите Гомес и Марко Марин и даде почивка на звездите си Йозил и Лукас Подолски.

С представянето си Германия даде сериозна заявка за нещо повече в турнира и показа, че има сериозна класа, независимо от младостта на голяма част от играчите си.

Напълно заслужено за играч на мача бе избран нападателят на Германия Лукас Подолски, който се отличи с гол, асистенция и пробяга близо 10 км.