Депутатът от ГЕРБ Светлин Танчев беше изслушан в Народното събрание във връзка със скандалната поправка в Закона за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, с която се разрешава скритата реклама на наркотичните вещества, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Танчев отговори на въпроси на членовете на Временната анкетна комисия със задача да изясни изнесените данни за грубо нарушаване на Конституцията и ПОДНС при гласуването и обнародването на Закон за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и поправка на същия закон. Името на Светлин Танчев беше замесено в случая, след като на заседание на комисията изслушаните парламентарни служители са занесли листче с лобистката поправка, която разрешава скритата реклама на наркотични вещества на стоки и продукти. Листчето им било връчено от Стефан Катев и Светлин Танчев.

На заседанието на временната комисия Светлин Танчев беше попитан какво е направил, когато е констатирал несъответствие между прочетения в пленарна зала и публикувания в Държавен вестник текст от закона. Танчев е установил разликата в деня на обнародване на първия вариант на закона в „Държавен вестник” на 19 март.

„Считах, че въпросът е технически и съм уведомил Секретариата за техническата грешка като считах, че те също ще си спазят йерархията”, каза Танчев. В отговор на въпрос от Мая Манолова - депутат от Коалиция за България и зам.-председател на подкомисията, която изяснява случая, Танчев потвърди, че той е написал лисчето, но не може да възпроизведе неговото съдържание. „Не съм сигурен какво е прекурсор”, призна Танчев. „Вие не си давате сметка, какво е съдържание на листчето, което стана след това поправка и разрешава скритата реклама на наркотичните вещества”, обърна се към него Манолова.