След като миналата седмица ГЕРБ остана без структура в Ботевград, тази вечер стана ясно, че партията на Бареков също няма организация в нашия град. ББЦ преминава към гражданското движение, което основа народният представител Светлин Танчев, който се отцепи от ББЦ.
Това стана ясно по време на срещата на Светлин Танчев с ботевградчани тази вечер. Преминаването бе обявено от лидера на местната организация Стоян Иванов. На последните парламентарни избори ББЦ в община Ботевград спечелиха 1200 гласа и се превърнаха в трета политическа сила.  „Сериозна и сплотена структура” – така я определи Светлин Танчев, който благодари за подкрепата.
„От тази вечер започва подготовката ни за местните избори”– обяви Стоян Иванов. Според привържениците на Светлин Танчев наесен новата формация „Бъдеще и развитие на България” трябва да се яви със собствена листа за съветници и кандидат за кмет на Ботевград.
Светлин Танчев бе придружаван от народните представители Георги Ковачев и Борислав Иглев, които също се отцепиха на ББЦ на Бареков.
Сред присъстващите на срещата бе общинският съветник Цветан Миньовски.