Нов пенсионерски клуб получиха хората на достолепна възраст от Трудовец. Той се намира до училището. Официалното откриване на обекта се състоя днес в присъствието на депутата Даниел Георгиев, кметът Георги Георгиев, кметът на Трудовец Веселин Драганов, общински съветници, представители на общинската администрация, ръководството на общинския съюз на пенсионерите и жители на селото.
За изграждането и оборудването му, както и за облагородяване на терена около новия клуб, бяха осигурени 140 000 лева. 20 от тях са дарени от депутата Емил Димитров, а останалите средства са отпуснати от общината по решение на общинския съвет, каза кметът Георги Георгиев на откриването. Той благодари на фирма “Цеки”, която в рамките на една година изпълни проекта. “Това е третият пенсионерски клуб на територията на общината, който е изграден от фирма “Цеки”, подчерта градоначалника. Той заяви пред трудовчани, че това няма да е последният новоизграден обект в Трудовец.

“Преди дни завърши асфалтирането на улица “Александър Стамболийски”. Сега предстои ВиК да подмени близо 900 метра водопроводна мрежа по улица “Цар Симеон I” и 700 метра по улица “Гурко” – от спирката на Габър до улица “Цар Симеон I”, ще започне и изграждане на канализация на определени места в селото. До края на мандата ще изградим физкултурния салон към детската градина”, каза Георги Георгиев. Той поздрави трудовчани за новия клуб и им пожела да го ползват със здраве.

Благопожелания към жителите на селото отправи и кметът Веселин Драганов. Той благодари на общинския кмет за грижите към възрастните хора. “Новият пенсионерски клуб е перлата на Трудовец. Убеден съм, че в него ще кипи богат културен живот”, каза Веселин Драганов.

От името на пенсионерите в Трудовец благодарност на кмета Георги Георгиев поднесе и Петко Лазаров, председател на пенсионерския клуб.

Клубът беше осветен с тържествен водосвет, който бе отслужен от отец Иван. Поздравление към всички гости поднесоха вокалната група при пенсионерския клуб “Весел живот” и младите танцьори при читалище “Никола Ракитин”. След това депутатът Даниел Георгиев, кметовете на Ботевград и Трудовец и председателят на общинския съюз на пенсионерите Цано Георгиев прерязаха лентата на новия клуб.