Председателят на Общинския съюз на пенсионерите и общински съветник втори мандат от ДИБО Цано Георгиев навършва 80-годишен юбилей днес. Личният празник на лидера на местната пенсионерска организация съвпадна с откриването на новия пенсионерски клуб в Трудовец. Съвпадението обаче съвсем не е случайно. Миналата година градоначалникът е обещал, че официалното откриване на обекта ще се състои на  рождения ден на Цано Георгиев. По този повод председателят на пенсионерската организация каза: “Откриването на пенсионерския клуб е най-големия подарък за мен. Клубът ще се превърне във втори дом за пенсионерите в селото. Убеден съм в това.”.

На церемонията по откриването на пенсионерския клуб, която се състоя днес, Цано Георгиев бе награден с почетен медал на кмета на Ботевград и почетен знак на село Трудовец. “Отличията се връчват за неговата активна обществена ангажираност и 80-годишен юбилей”, изтъкна кметът Георги Георгиев.

Цано Георгиев оглавява Общинския съюз на пенсионерите вече два мандата – от 2002 година. Преди това, в продължение на 10 години, е бил председател на пенсионерския клуб в Трудовец.