Бившият общински съветник от "Атака" в Самоков и президент на футболния клуб Рилски спортист Юри Галев е прострелян тази сутрин около 5.00 ч. на пътя между курорта "Боровец" и с. Бели Искър.

Според първоначалната информация от пресцентъра на МВР по автомобила, с който се е придвижвал пострадалият, е стреляно с автоматично огнестрелно оръжие. От пресцентъра на "Пирогов" по-рано днес съобщиха, че в лечебното заведение е постъпил 47-годишният Ю. Г. с пет огнестрелни рани. 

Простреляният мъж е с опасност за живота. 47-годишният футболен президент има пет огнестрелни рани в коремната област и крайниците. Тази сутрин Галев е опериран от коремните хирурзи в "Пирогов". Предстоят и други операции. При нападението е ранен и неговият шофьор.

МВР припомня, че Галев е с богато криминално минало. Това не е първият подобен инцидент с него.  Припомняме, че на 9 февруари 2009 година, на пътя между к.к. "Боровец” и с. Бели Искър, неизвестни нападатели бяха стреляли по него и брат му.


Криминалисти от ОДМВР-София и РУ-Самоков продължават работата по пълното изясняване на всички обстоятелства около инцидента.