В предаването си от 18 декември Етрополската кабелна телевизия съобщи, че криминалисти от РПУ Етрополе и техни колеги от ОДП в София разкрили група, специализирала се в кражби от магазините.
Полицаите установили, че през септември лидерът на групата е извършил грабеж на възрастен самотно живеещ етрополец. И шестимата младежи от групата са от Етрополе, като двама от тях са непълнолетни. Тарторът на групата е Х.Ц. 18 годишен, стар познайник на полицията, извършител на кражби и грабежи. Неговите авери К.Ц. 21 годишен, А.Ц. 23 годишен и С.М. 18 годишен също са криминално проявени.
Най-напред в полезрението на криминалистите попаднал лидерът на групата, а не след дълго били установени и съучастниците му.
В процеса на разследването било установено, че през септември Х.Ц. нахлул посред нощ в дома на 83 годишен етрополец. Младежът му нанесъл няколко удара и откраднал два пистолета-боен и газов, мобилен телефон „Моторола С-140 и документи. За грабежа съобщила близка на потърпевшия, която се грижела за него. Двата пистолета, които междувременно са били продадени от грабителя, са иззети от служителите. Иззет е и мобилния телефон, който преди това е преминал през няколко ръце.
Полицаите установили, че в различни съучастия младежите са извършили 5 взломни кражби от магазини. Те прониквали в тях посред нощи и крадели каквото им попадне. Част от откраднатите вещи са иззети.