Всяка минута над 24 часа видео се зареждат в YouTube. Това е само един индикатор, че качеството на изображението е все по-важна част от работата с компютъра. Имайки това предвид, AMD (NYSE: AMD) днес обяви подобрения в своя ATI Catalyst 10.6 комплект драйвери, потвърдено с измерванията на HQV Benchmark, версия 2.0.

Резултатът на AMD е с 48% по-добър от конкуренцията при дискретната графика и до 87% при вградената графика. Освен това, AMD поддържа наскоро обявената Adobe Flash Player 10.1 технология за възпроизвеждане на видео от популярни онлайн видео сайтове.

"С напредъка на софтуера и хардуера на AMD ние се стремим да дадем на хората по-богато онлайн изживяване," каза Мат Скинър, корпоративен вицепрезидент и управител на AMD Graphics Division. "Независимо дали искате да теглите поточни игри по време на световното първенство по футбол, да гледате последния епизод на любимото си предаване или да играете онлайн игри, правилният хардуер и софтуер означават много за постигане на най-доброто възможно качество на изображението."