Близо 60 хиляди са обажданията на националната телефонна линия за деца в риск. От началото на годината обаче случаите на насилие над деца са 300.

По всички тези случаи работи МВР, съобщи министър Цветан Цветанов.  

Сигналите за домашно или сексуално насилие и психически тормоз са сравнително малко, но са доста сериозни. Това стана ясно на работна среща "Правата на децата и медиите", организирана от Националната мрежа за децата и Държавната агенция за закрила на детето.

По думите на Цветан Цветанов у нас расте тенденцията за насилие в училищата и се увеличава броят на децата, замесени в наркоразпространението.

    Припомняме, днес неправителствени организации изнесоха информация за 30 000 хероиново зависими наркомани в България.
                                 Още...

От УНИЦЕФ отчитат, че у нас все още голям брой деца живеят в институции и отпадат рано от училище. Децата не получават нужното хранене, не биват ваксинирани и заради това се случва да се стига и до смъртни случаи от детски болести, каквато е шарката.

България участва в международна операция срещу педофилска група, съобщи още вицепремиерът. Цветанов уточни, че става въпрос за хора, изнасилвали бебетаи пускали снимки от сексуалния контакт в интернет.

Един българин е заподозрян като разпространител на снимките. Операцията е започнала преди четири днислед неколкомесечно разследване, добави Цветанов. Български деца не са станали жертви на групата.