Втори ТИР контрабандни цигари задържаха митничарите.

От Агенция „Митници" съобщават, че тази сутрин при проверка на гише „Пътни такси и разрешителни" на ГКПП Ферибот Видин е спрян камион, превозващ по документи 17 тона моркови от Гърция за Румъния.

Схемата е същата като при разкритата преди два дни контрабанда на цигари.

Изпращачът на стоката е същата гръцка фирма, чиято стока бе задържана на ГКПП Кулата. Този път обаче е използван камион ДАС с румънска регистрация, управляван от румънски гражданин с инициали Ф.Н.

В личния багаж на шофьора е намерено голямо количество фирмени пломби, с каквито е бил пломбиран и камионът.

Получателят на стоката е регистриран в Румъния. От превозваните в камиона 23 палети, четирите палети в близост до вратата на товарния отсек са съдържали кашони с моркови, а останалите - цигари.  Откритите нелегални цигари са от марката „Capital" и са с надписи Duty free.

Камионът е превозвал над четвърт милион кутии или 500 мастербокса нелегални цигари. Дължимите данъци за такова количество възлизат на близо 1 милион лева.

В началото на месеца същата група митничари задържа голямо количество контрабандни цигари на ГКПП Оряхово. Тогава стоката отново пътуваше с хладилен камион от Гърция за Румъния, а „тапата" бе от кашони с макарони.