След около час на централния площад в Етрополе ще започне концертът на Чакърдъкова, който е и последното от поредицата мероприятия в четиридневната празнична програма на града.
С обилен дъжд, поднасяне на венци пред паметника на загиналите във войните етрополци, тържествен молебен за здраве, успех и благополучие на жителите от общината, приветствено слово и концерт в големия салон на читалището бележи днешния ден етрополската общественост.
Гости на тържественото честване бяха Светлин Танчев и Даниел Георгиев-народни представители от ПП ГЕРБ за Софийска област, заместник-областният управител на областта Мария Кунина, Боряна Христова –директор на Народната библиотека „Св.св.Кирил и Методий”.
Поздравителни адреси по повод Празника на Етрополе са получени от Президента на Република България Георги Първанов, Красимир Живков-областен управител на Софийска област, кмета на гр.Можайск в Русия Игор Сонгоров, от изпълнителния директор на „Елаците МЕД” инж.Т.Цветков, Янка Такева-председател на Синдиката на българските учители, от кметовете на общините Ловеч и Бяла Слатина, от обществени и неправителствени организации.  
Заради дъжда, след поднасяне на цветята пред паметника, всички останали мероприятия се проведоха в читалищния салон.
От сцената отец Огнян отслужи тържествения молебен, като пожела на Етрополе, на неговите жители и на жителите от общината Петър и Павел да закрилят и окрилят всяко начинание за добруване и благополучие.
Приветствие поднесе и проф. Боряна Христова ,която изказа своето искрено задоволство от сътвореното в Етрополския манастир и, което вече е показано на изложбата в Националната библиотека. 
С топли думи към жителите на общината по повод на празника се обърна в своето слово и кметът инж.Богомил Георгиев.
Танцьори от ФА „Балканска младост” с ръководител Калинка Пушкарова и детската група за автентичен фолклор на Диляна Колева забавляваха публиката до края на тържеството.