Стартира процедура за кандидатстване за работни места в централните ведомства, областните и общински администрации.
Обект на Компонент 1 от Програмата са младежи до 29 ненавършени години към 18.07.2010г., без трудов стаж по придобитата от висшето образование специалност, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда” и притежаващи образование съответстващо на необходимото, посочено в обявата от работодателя.
Документите, които кандидатите задължително представят за допускане до участие в подбора съ: заявление (по образец) за включване в програмата с посочване на ведомствата, за които кандидатствате, и работните места; копие на Личната карта; автобиография (с посочване на настоящ адрес и телефон за връзка, образование, наличие на компютърна грамотност, степен на владеене на чужд(и) език(езици); документ за завършено висше образование (копие от Диплома или един от следните документи: Уверение или Академична справка, издадени от съответното висше училище). Кандидатите завършили висше образование и получили диплома от чуждестранни висши училища, следва да представят удостоверение, издадено от Министерство на образованието, младежта и науката, за признаване на придобитото висше образование; документ за юридическа правоспособност (ако работодателят е поставил такова изискване при обявяване на работното място).
Допълнителните документи при кандидатстване, които лицата следва да представят, ако се изискват за работното място и ги притежават, са: документи, удостоверяващи владеенето на чужд(и) език(езици); документи, удостоверяващи компютърна грамотност.
Всяко лице може да кандидатства едновременно за три работни места, но само за едно работно място при един работодател по Програмата.
Комплектът документи се подава в брой копия равен на броя на ведомствата, за които се кандидатства.
Крайният срок за депозиране на документи за участие в Програмата е 16.07.2010г. в Дирекция "Бюро по труда" – Ботевград. Повече информация за обявените работни места може да получите в дирекцията.