Над 200 души протестираха пред сградата на Народното събрание  заради смъртта на 24-годишния Боби Райнов, убит на 4 юли в столичния квартал "Овча купел". Причината за смъртта на младежа е побой, който му е бил нанесен от група роми след спречкване. По думите на близките на убития полицаи безучастно наблюдавали побоя.

Родните на Боби Райнов поискаха справедливост и обвиниха представителите на държавните институции, които според тях до момента не са взели никакви мерки. Те призоваха протестът да не се превръща в акция срещу ромите.

"Причините за протеста са бездействието на полицията и да се спре ромското насилие в България. Не може 70 човека с брадви, колове и секири да нападнат едно беззащитно момче, да го убият по най-зверския начин, а полицията да седи и да гледа, и на всичкото отгоре да насочва оръжие срещу тях - 2 или 3 българи, колкото са били в къщата, да насочва оръжие и да им вика „стойте", и в този момент ромите да нахлуват през полицаите, а те да гледат как убиват хора. Това не са полицаи. Никой не ни извести, никой не ни изказа съболезнования, ако нямахме някаква наша информация, щяхме да мислим, че моят брат е отишъл на море и ще се върне след 4 или 5 дена. Може би нямаше да разберем, че е починал", разказа Любомир Райнов, брат на убитото момче:

По време на демонстрацията председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с протестиращите. Тя обаче беше посрещната с освирквания и остри реплики. Цачева заяви, че вътрешният министър Цветан Цветанов е информиран за случая и ще предприеме всички мерки за разкриването на извършителите на убийството. Сред участниците се откроиха и представители на "Атака", ВМРО и "Гвардия" на Боян Расате.