В кабинета на кмета на Общината инж.Богомил Георгиев се състоя среща-разговор с представители на местните медии и членовете на делегацията, посетила преди дни побратимения с Етрополе сръбски град Бела Паланка по повод празника на града.
При срещата беше изразено задоволството от посрещането, от създадената атмосфера и от подписаните документи между двата града.
Ето какво сподели за читателите на сайта ни за това посещение кметът на общината инж.Богомил Георгиев: Бяхме поканени от кмета на община Бела Паланка Александър Живкович по повод празника на общината им на 4 и 5 юли т.г.
В неделя, на 4 юли, подписахме Договор за сътрудничество между община Етрополе, община Бела Паланка, община Козарска Дубица Сърбия и община Мелисия-Република Гърция. Основното в него е, общините да си сътрудничат, да обменят опит  и свои практики за подобряване жизненото равнище на своите жители.  
Беше изнесен празничен концерт, в който концерт участваха с голям успех част от състава на ФА „Балканска младост” и Младежкия духов оркестър на Етрополе.
Със своите изпълнения нашите танцьори и музиканти  представиха нашия град на изключително ниво. Овациите и аплодисментите на публиката бяха малка част от това, което изпълнителите получиха като благодарност. Гордост, чест и достойнство – не само като изживяване, но и като удовлетворение от постигнатото. Моята оценка е "отличен".
Заради празника Община Бела Паланка беше посетена от сръбския министър на вътрешните работи, от заместник-министър, от техния патриарх. Бяха открити няколко техни обекта.
С тази община сме разработили и внесли в Министерството на регионалното развитие два съвместни проекта: единият е инвестиционен, а другият е във връзка с провеждането на Празника на Етрополските зетьове и Празника на баницата в Бела Паланка през м.август.
Впечатлен съм от топлото и радушно посрещане. Всичко премина в обстановка на братска, приятелска, задушевна обстановка.
Искрено се надявам нашите приятелски взаимоотношения да се развиват все повече и повече в интерес на двете ни общини със своите конкретни резултати и измерения.
През месец август, за техния Празник на баницата ще изпратим друга група от Етрополе. Така ще се задълбочават нашите взаимоотношения.
Такова тясно сътрудничество предвиждаме да развиваме и с другите побратимени градове, Серес от Република Гърция и с Мужайск от Русия по линия на историческите ни връзки, на туризма, културния обмен и т.н. За да могат хората да почустват по-осезаемо резултатите от побратимяването на градовете. Искаме да избягаме от досегашните ни взаимоотношения на размяна на официални гостувания на делегации по повод на празници и почти нищо повече за хората.
Поставено е добро начало с Бела Паланка и в най-скоро време предвиждаме да подготвим и изпратим в тази насока подробен проект за договор и до гр.Мужайск.