Защо да давате милиони за автомобили като Bugatti Veyron или Pagani Zonda, като само срещу 450 000 можете да станете собственик на така наречения Dagger GT, разполагащ с феноменалната мощност от 2 000к.с.

Суперавтомобилът е дело на американската компания TranStar Racing, в чието ръководство е самият Фил Франк, който е създател на Saleen S7. Специално за доработката на 9.4-литровия двигател на GM пък са им помагали специалистите от Nelson Racing Engines.

Агрегатът на Dagger GT е с централно разположение, а за гориво използва смес от състезателен бензин, етанол и метанол. Той е комбиниран с шестстепенна механична трансмисия, която може да издържа на натоварване от 2 710Нм., като именно до толкова е ограничен максималният въртящ момент на двигателя.

Въпреки че все още не е създаден прототип на автомобила, от TranStar Racing твърдят, че той ще ускорява от 0-100км/ч. за невероятните 1.7сек., а максималната му скорост ще достига умопомрачителните 483км/ч. Без да споменават какъв ще е капацитетът на резервоара, от компанията разкриват, че ако натиснете педала на газта до дупка, той ще бъде пресушен само за 6 минути.

За подобни технически и динамични показатели обаче, автомобилът трябва да разполага с безупречни сигурност и аеродинамика. За тези две неща пък са се погрижили специалисти от NASA, като в суперавтомобила ще са приложени буквално космически технологии.

Базисната цена на Dagger GT започва от 450 000 щатски долара, но тя може да скача неограничено, в зависимост от желанията на клиентите. От TranStar Racing твърдят, че няма да има прищявка, която да не могат да задоволят, срещу съответното възнаграждение.

Предвидено е моделът да има три варианта, като първият ще е насочен към състезателни отбори, а другите два ще са предназначени за легални пътища, но единият ще е по-луксозен и с по-богато оборудване. До момента вече 5 клиенти са направили своите поръчки за Dagger GT, а с още 10 се водят финални преговори. Доставките на автомобила е планирано да стартират през 2011г.