На 14 баскетболни младоци ще разчита варненският клуб Евроинс Черно море през новия сезон. Това обяви пред "Народно дело" вицепрезидентът Симеон Варчев. Както е известно, спонсорът Асен Христов намали драстично бюджета за следващото първенство и "моряците" се разделиха с треньора Даниел Димитров и с всички опитни състезатели начело с Хрисимир Димитров, Симеон Ценов, Гари Уеър, Крум Дойчинов и Димитър Мираковски. До края на седмицата ще е ясно и името на новия старши треньор на тима. Съставът, на който той ще разчита, включва имената на Тихомир Желев, Васил Кьосев, Александър Янев, Николай Колев, Симеон Михайлов, Симеон Илиев, Константин Колев, Милчо Борисов, Станислав Цонков, Лъчезар Радев, Станислав Стоев, Илхан Арабаджиев, Хакан Сербезов и Андреан Мавров.

"Засега нямаме намерение да привличаме други баскетболисти. Изключение можем да направим единствено за централен нападател. През тази година ще дадем шанс на младите. Няма да има специално поставени цели пред отбора. Искаме те да станат играчи. Имаме и достатъчно момчета, които ще играят в Младежката лига. Смятам, че е напълно нормално да влезем без проблеми в шестицата", заяви Варчев.

И през тази година Черно море ще играе двубоите си както в зала "Христо Борисов", така и в "Конгресна" на Двореца на културата и спорта.