В City Center Sofia беше представена "Най-голямата коледна картичка", направена от снимките на стотици деца, преобразени като джуджета. Картичката представлява огромно табло, върху което са налепени снимки на деца, които пускаха своите писма до Дядо Коледа през изминалата седмица.

Писмата на българските деца до Дядо Коледа бяха изпратени за Лапландия. Пълните чували с коледните желания на децата отпътуваха сутринта на 21 декември от централния вход на City Center Sofia.

Пратката до Дядо Коледа ще бъде доставена в Лапландия чрез глобалната мрежа на най-голямата в света компания за експресни доставки - UPS, чийто представител у нас е In Time. Номерът, по който ще може да се проследи доставката на писмата в Лапландия в Интернет на адрес www.ups.com, e H7430719166.

В продължение на пет дни всички желаещи деца имаха възможност да се снимат и да пускат писмата си в плика на In Time. За целта от компанията бяха осигурили огромна пощенска кутия и коледен макет на джудже, който се оказа интересно забавление не само за малките деца, но и за техните родители.

В първия ден от инициативата желаещите да се снимат като джуджета бяха стотици, а готовите снимки предизвикваха усмивките на малки и големи. Освен на снимките, малките гости на мола се радваха и на Дядо Коледа и бързаха да му споделят какво искат като коледен подарък.

Готовата коледна картичка зарадва най-много децата, които с усмивка на лице търсеха собствения си образ върху голямото платно. "Най-голямата коледна картичка" е с размери 2 на 3 метра. 

На 23 декември писмата с коледните желания на българските деца ще пристигнат в офиса на Дядо Коледа във финландската част на Лапландия. Писмата на децата ще изминат 2250 км от София до Лапландия.

Всяка година Дядо Коледа получава около 700 000 писма от над 200 държави по целия свят. През годините той е получил над 8 милиона писма.