Товарен влак блъсна автобус близо до Бургас, информира БНР.

Сигналът за инцидента, станал на прелеза на село Планиница, между гарите Люляково и Дъскотна, е подаден в 06.25 часа в Районно управление „Полиция" - Руен.

Автобус „Сетра", управляван от 56-годишния М.М. от с. Дъскотна, тръгнал да прибира работници от частна фирма. По думите му бариерите на ж.п. прелеза не са били спуснати и той е продължил движението си без да предполага, че  приближава влака.

Пазачът на прелеза е бил предупреден, че трябва да спусне бариерата, но не го е направил.

Той извършил редица нарушения, които, ако се потвърдят, ще доведат до уволнението му, заяви главният ревизор по безопасността в Национална компания "Железопътна инфраструктура" Божидар Стоянов.

Автобусът е би празен и се удря във втория локомотив. Няма пострадали хора, но са нанесени сериозни материални щети върху локомотива и автобуса.

По-късно стана ясно, че пазачът на прелеза между гарите Люляково и Даскотина ще бъде уволнен заради това, че не е спуснал бариерата тази сутрин.

Предстои да бъде изяснени защо Али Алиев не е пуснал бариерата, при положение, че е бил предупреден.  Пазачът има и други нарушения.