Министърът на здравеопазването Анна-Мария Борисова е дала съгласие за прекратяване дейността на Медицинския център в Ботевград. Тя е разпоредила на директора на Регионалния център по здравеопазване да организира вписването на промените в регистъра по чл.41 от Закона за лечебните заведения.
В началото на тази седмица заповедта на министъра е получана в община Ботевград.
На сесиата на ОбС, която ще се проведе следващия четвъртък, кметът на общината ще внесе докладна за започване на процедура по ликвидация на Медицинския център.
Лекарите, които ползват помещения под наем в сградата на доболничната помощ, ще останат, но при условие, че подпишат нови договори с общината. Това каза градоначалникът на днешния брифинг с медиите.
“Наемът в сградата е определен с решение на ОбС. Законовите разпоредби трябва де се спазват от всички граждани на общината. Иначе аз нямам нищо против лекарите, дори много от тях са ми приятели”, каза още Георги Георгиев.
Да припомним, че според промени в Наредбата за наемите в общината, лекарите, които ползват помещения в доболничната помощ, трябва да плащат 4 лв./кв.м. В момента те плащат наем от 1 лв./кв.м.