Невиждана еуфория залива град Етрополе и в частност Академията "Христо Стоичков". Вдъхновени от успехите на юношеските формации, родители от цяла България настоявали техните деца да продължат развитието си в една от най-добрите академии в страната.
Поради огромния интерес, който проявяват младите таланти, нашата медия се разрови и успя да разбере причината за огромното им желание да се присъединят към Академията "Христо Стоичков".
А тя никак не е случайна, тъй като Емил Димитров и Христо Стоичков са осигурили отлични условие за развитие. Двамата са се погрижили нищо да не липсва на младоците и в следствие на това да мислят единствено за футбол.
На юношите им е осигурен пълен пансион, който включва безплатно спане, плюс закуска, обяд и вечеря. В Етрополе са помислили и за здравословното хранене на юношите. Нает е готвач, който изготвя специално меню. За да стимулират допълнително талантите, при добро представяне шефовете дават и стипендии.
Но най-интересното е, че ръководните фактори на Академията правят всичко възможно да осигурят добро бъдеще на младоците като държат много на обучението.
От Етрополе много добре си давали сметка, че е невъзможно всички деца да станат големи футболисти и затова в училището, в което трупат знания, сериозно се набляга както на основните предмети, така и на чуждите езици.
Sportal.bg